Contact us

Turfstekerstraat 63
1431 GD Aalsmeer
+31 297 347166
+31 297 347176
mr. B. Schoenmaker
mr. B. Heijmeijer

Via social media

Ben Schoenmaker has his own column in the Ondernemerscafé on Radio Aalsmeer

This blog has no translation.
Internationale incasso

Internationale incasso

Als u buitenlandse klanten heeft, ook al zijn het er maar en paar, heeft u ook gemerkt dat de betalingsmoraal in het buitenland niet altijd overeenkomt met die in Nederland. Het kan soms verdraaid lastig zijn om voor elkaar te krijgen dat uw buitenlandse klanten tijdig betalen, of überhaupt betalen.

 

U heeft te maken met een andere taal, andere wetgeving en, niet te vergeten: verschillen in cultuur. De risico’s die u hierdoor loopt zijn moeilijker door u in te schatten, maar blijken vaak veel groter dan bij debiteuren uit eigen land.

 

Veel ondernemers houden wel rekening met een andere cultuur. Zo zie ik vaak dat voor buitenlandse klanten ruimere betalingstermijnen gelden dan aan Nederlandse klanten gegeven wordt. Dat gaat ten koste van uw eigen onderneming. U bent immers uw afnemers aan het financieren, terwijl u zelf waarschijnlijk uw bankkrediet moet aanspreken om dat te kunnen doen. Zeker rond een feestdag in het land waar uw klanten gevestigd zijn. Maar omwille van het behoud van de omzet wordt veel gedoogd en durft men de debiteur niet aan te pakken.

 

Toch kan er een moment komen dat u wel degelijk actief wilt overgaan tot incasso, b.v. als blijkt dat uw klant toch naar een andere leverancier is overgestapt. Goede kennis over incasseren in het buitenland is in zo’n geval dan ook van essentieel belang. Ons kantoor kan u daar uitstekend bij van dienst zijn.

 

Door onze jarenlange internationale incasso-ervaring, ook met de Europese betalingsbevel-procedure,  zijn wij in staat voor veel landen de meest geschikte incassoprocedure te selecteren, waarbij wij indien nodig nauw samenwerken met lokale specialisten.

Op die manier wordt de debiteur direct op de voor hem gebruikelijke manier aangemaand tot betaling, en weet hij ook direct dat het menens is. Zolang er brieven uit het buitenland komen, is een debiteur vaak minder snel geneigd te betalen dan wanneer hij door een lokale partij op de huid gezeten wordt.

 

Ook wanneer wij samenwerken met een partij ter plaatse blijven wij uw vaste aanspreekpunt: wij nemen een eventuele taalbarrière weg, we bewaken de voortgang van de incassoprocedure, we begeleiden vanuit Nederland alle incasso-activiteiten en houden u steeds in u eigen taal op de hoogte van de stand van zakten.

 

Neem voor nadere informatie contact met ons op!

Mr Ben Heijmeijer

Mr Ben Heijmeijer

Aalsmeer, 29 mei 2019, Mr Ben Heijmeijer
Schoenmaker Bedrijfsjuridisch Advies & Mediation
+31 297 347166

Terug naar overzicht

nl en de